Biljartvereniging VEGABV

Biljartvereniging VEGABV

Gewestelijke Eindstrijd Bandstoten 5de klasse

Verslag van onze Wedstrijdleider

In de eerste ronde spelen Fons en Connie remise. Andreas, Jan en André winnen. In de volgende 3 ronden blijven Fons, André en Jan winnen, waardoor Fons dan 7 punten heeft en Jan en André beide 8 punten. In de 5de ronde beginnen de kansen te keren: Fons blijft winnen maar Jan en André lopen beide verliespunten op. Het grappige is dat de rangorde na ronde 5 dezelfde is als de eindstand. Dus theoretisch gezien hadden we zondag niet meer hoeven te spelen om dezelfde eindstand te hebben, zoals u kunt zien in de beide onderstaande schema's. Fons wint ook in de 6e ronde en speelt de finale tegen André. André kan alleen nog kampioen worden als hij wint van Fons maar Fons laat niet met zich sollen. Hij wint met overmacht en wordt de terechte kampioen met verreweg het hoogste gemiddelde.

Groepsfoto

Groepsfoto met van links naar rechts: Jan Rentmeester, Andreas van Dooren, Ger van Veldhoven, André Joosse, Connie van Kuyk, Domenique Polak, Ronny Schijf en Fons Dietvorst.




Andre aan stoot

André Joosse speelt in. Later is hij de verliezend finalist en wordt 3de achter Fons Dietvorst en Jan Rentmeester.




Andreas legt aan.

Andreas legt aan...en denkt:"Shit!, ben vergeten de frituur uit te zetten..!"




Connie aan het biljart

Connie van Kuyk oefent het kleine spel.




Domenique aan stoot

De stijl van Domenique doet aan snooker denken.




Fons aan stoot

Fons in zijn partij tegen Jan Rentmeester in de 5de speelronde. Deze partij bleek later cruciaal te zijn voor het verdere verloop van het toernooi.




Ger aan de biljarttafel

Ger is geconcentreerd aan het inspelen en zal de komende partij ook winnend afsluiten! Deze senior was in 1959 al eens Nederlands Kampioen 4de klasse Libre!!




Jan a/h biljart

Jan Rentmeester voor aanvang van zijn partij tegen Fons Dietvorst in de 5de ronde.




Scorebord

De eindstand van de partij van Ger tegen Ronnie.




Ronnie aan het biljart

Ronnie probeert een snijbal te maken.




Tafel met prijzen

Flesjes wijn, medailles en herinnerings-bordjes van de KNBB.




De deelnemers

Het "linker-rijtje" met geheel rechts Fons Dietvorst, de kampioen! Daarnaast achtereenvolgens: Jan, André, Connie en Domenique.




De deelnemers

Het "rechter-rijtje" met geheel links Ger van Veldhoven die jammer genoeg laatste werd. Daarnaast Andreas (die intussen de frituur heeft uitgezet), Ronnie, Domenique en Connie.




De kampioen

Fons krijgt zijn een preek van de wedstrijdleider, een biljartdiploma en een kus maar toen was ik net te laat met mijn toestel, helaas...




De kampioen

Tot slot krijgt Fons zijn medaille.