NK C2 Nieuwegein 8 juli 2022

Verslag van Arie van den Hoven

Nationaal kampioenschap voor het C-2 team op 8 juli in Nieuwegein.
Dat we(Michael, Denis en ik) een serieuze gooi naar de nationale titel zouden kunnen doen hadden we in de Gewestelijke finale al gemerkt.
Zowel Michael als Denis wonnen daar alle partijen. Twee partijen winst tegen iedere tegenstander is genoeg voor de winst.
Dat gold ook voor de Nationale finale. Michael en ik waren met de partners(Romana en Elly) de dag voor de finale al op missie gegaan.
Denis en Jo zouden vrijdagmorgen aansluiten.
We hadden ook het voordeel van het feit dat Michael en ook Jo met het C-1 team ervaring had opgedaan met het materiaal en het reilen en zeilen op zo’n dag.
Ook nu wonnen Michael en Denis alle poulewedstrijden en dat was maar goed ook want ik kwam niet echt op gang in de poulewedstrijden.
Na de poulefase waren we nog met vier teams over. Dat betekende eerst een halve finale voor de 1e/2e plaats of 3e/4e plaats.
In die halve finale wonnen we alle drie onze partij. Een pak van m’n hart. Toch nog een winstpartij.
Ik begon me al een beetje teamlijder in plaats van -leider te voelen. En toen nog de finale.
Zowel Michael en Denis lieten er geen gras over groeien met een gemiddelde van 10 resp. 6,5.
Was maar goed ook want ik kwam er niet aan te pas tegen mijn tegenstander. D
aarmee was de titel voor ons binnen. De finale begonnen met 16 teams en dan met de titel gaan strijken.
Grandioos!!

Zeker ook als je beseft dat het aantal teams die dit seizoen hebben meegedaan aan de competitie 492 was.
Daarna werden we in het zonnetje gezet door Piet Verschure die de leiding had over het hele gebeuren tijdens de Nationale finale.
De medaille, bloemen en de kampioensschaal en daarna het Wilhelmus. Niet allemaal tekst vast maar we hebben ons best gedaan.
Daarna met de hele afvaardiging en Piet Verschure nog even de spanning eraf gaan halen in een Indiaas restaurantje in Nieuwegein.
Jammer dat we in ons team Frans moesten missen in zowel de Gewestelijke als Nationale finale ronde wegens een heupoperatie van Frans.
Mijn dank voor de inzet en morele steun van onze teller Jo en schrijver Romana bij zowel de Gewestelijke ronde als Nationale finale.
Kortom: missie geslaagd. Volgens Jo is dit de eerste schaal die we binnen hebben gehaald voor VEGABV.