Elementor #934

Een korte geschiedenis

VEGABV is een vereniging die is ontstaan uit een fusie van 2 verenigingen, nl. VEG en ABV.
VEG staat voor Vriendschap en Genoegen en is opgericht op 25 juni 1939 in Café De Vriendschap in Oost-Souburg.
ABV staat voor Amateur Biljart Vereniging en is opgericht op 15 mei 1945 in Cafe Riemens te Vlissingen en na diverse lokaliteiten op het laatst spelend in Café Flandria te Vlissingen.
In 1981 zijn de twee clubs gefuseerd naast Café De Vriendschap in Oost-Souburg bij de uitbater dhr. Gilles Sohier. De gefuseerde vereniging VEGABV had de beschikking over 2 nieuwe biljarttafels en had ongeveer 40 leden. In 1986 kwam aan die situatie een einde en moest de vereniging op zoek naar een nieuwe lokatie. Na veel gedoe en besprekingen met o.a. de Gemeente Vlissingen zijn we uiteindelijk terecht gekomen op onze huidige lokatie in Bar “De Duiventil” in Sporthal van Duyvenvoorde te Oost-Souburg, die toen werd beheerd door de familie Bos.
Er was voldoende ruimte om 3 biljarttafels te plaatsen en de vereniging floreerde. Rond de eeuwwisseling zaten we op zo’n 65 leden waaronder een aantal dames en zelfs een jeugdafdeling. Wij waren toen genoodzaakt om een ledenstop in te stellen en hebben toen overwogen om een 4de tafel te plaatsen. Dit is toen toch afgestemd in het bestuur en niet veel later begon de vereniging te krimpen.
Nu hebben we zo’n 30 leden waaronder beginners, gevorderden en zelfs een flink aantal leden die tot de beste biljarters van het District Delta Zuid-West gerekend kunnen worden. We kunnen stellen dat de krimp van de vereniging ook een positieve zijde heeft: Er is nu meer tijd over voor de echt goede biljarters om de fijne kneepjes over te brengen aan de wat lager spelende biljarters. De ledenstop is natuurlijk niet meer aan de orde.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *